Indretning – bud på, hvordan du indretter din stue

Stue med personlig indretning
Indretning – bud på, hvordan du indretter din stue
Henrik Andersen
-
10/10/2022
-

Stuen er et af de vigtigste rum i hjemmet. Her samles man til måltider, TV-hygge og brætspil, og det er derfor rigtigt rart at skabe en stue, der afspejler ens personlighed, og hvor man virkelig kan lide at opholde sig. Denne artikel giver nogle bud på, hvordan du kan indrette din stue.

Hvor stor en rolle spiller spisebordet?

Et af de vigtigste møbler i stuen er et spisebord. For det første er spisebordet noget af det første man ser, når man kommer ind i sin egen eller andres spisestue. Det er et af de møbler, der fylder mest, og det er her, man samler venner og familie. Men hvordan kan man finde det bedste spisebord? 

Man kan eksempelvis overveje at skifte det ud med et plankebord, eller måske er et helt hvidt bord mere ens stil. Det kan også være, du har en stor spisestue, så der kan være plads til et rundt bord, hvor alle kan sidde med fronten mod hinanden. Yderligere er det vigtigt, at du finder nogle stole, som passer til spisebordet. Eksempelvis er denne virkelige trendy findahl stol, er en god anbefaling herfra. 

Hvorfor er det vigtigt at have en god belysning i stuen?

Belysningen i hjemmet er med til at skabe den helt rigtige stemning, og det er derfor vigtigt, at man vælger den helt rigtige belysning.

Stuen kan imidlertid kræve nogle forskellige stemninger. Når man spiser aftensmad, spiller brætspil eller læser avisen, er det oftest bedst, hvis man har et godt og kraftigt loftslys, der kan oplyse hele rummet.

Omkring sofaen kan det dog sætte en bedre stemning, hvis man har gode læselamper eller standerlamper med blødt lys, der kan virke mere hyggelig. Kombiner derfor forskellige lyskilder, der har forskellige formål – så har du lys til enhver situation, stuen byder på. 

Er der nogle generelle trends inden for boligindretning?

Nogle af de mere populære trends i stuens indretning er plantetrenden, hyggetrenden og farvetrenden. Plantetrenden handler om at have masser af planter i hjemmet – både store og små. Dette giver et friskt pust til hjemmet, og kan samtidig være med til at skabe en hyggelig stemning.

Hyggetrenden handler om netop det – at skabe en hyggelig stemning i hjemmet eksempelvis med små nips, lænestole eller familiefotos. Farvetrenden handler om at bruge farver i hjemmet – både på væggene og på møblerne. Dette kan give et helt andet udtryk til ens hjem, end hvis man kun har neutrale farver. 

Det er kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til dekoration af din stue, men med et flot og praktisk spisebord, en god belysning og nogle af tidens trends, kan du hurtigt skabe en personlig og behagelig stue.

Er til til retro eller nyfortolkninger af retromøbler, så kan du f.eks. overveje et kakkelbord.

Copyright 2024 - Pilanto Aps